Fotografering - Beach Volleyball


I helgen fikk jeg oppleve NT Oddane Sand Open 2023 som fotograf, en av de mest spennende beach volleyball-turneringene i Norge. Jeg hadde æren av å følge noen av landets beste sandvolleyballspillere, inkludert de talentfulle Victoria Faye og Julie Varga, samt resten av den fantastiske Norgestour-gjengen.


Å ta bilder under intense og spennende beach volleyball-turneringer som NT Oddane Sand Open 2023 er en utrolig opplevelse, men det er også forbundet med visse utfordringer. Som fotograf er det viktig å være forberedt på disse utfordringene for å kunne fange de beste øyeblikkene på banen.


  • Bevegelse og hurtighet: Beach volleyball er en dynamisk sport der spillerne beveger seg raskt og uforutsigbart. Det kan være en utfordring å følge bevegelsene deres og samtidig sikre skarpe og klare bilder. 
  • Vanskelige lysforhold: Utendørs turneringer kan presentere en rekke lysforhold som kan være utfordrende for fotografering. Sterkt sollys, skyggefulle områder og reflekterende sand kan føre til kontrastproblemer og overeksponering.
  • Begrenset tilgang og plass: Som fotograf kan man bli begrenset i hvor man kan bevege seg på banen. Det kan være utfordrende å finne den rette vinkelen eller plasseringen for å få de beste bildene uten å forstyrre spillerne eller dommerne.
  • Reaksjonstid og forutseende: I øyeblikksport som beach volleyball er det viktig å kunne forutse handlingene og reaksjonene til spillerne. Fotografer må være oppmerksomme på spillets rytme og forberede seg på avgjørende øyeblikk som angrep, blokkeringer og forsvar. Det krever erfaring og rask respons for å fange de mest intense og emosjonelle øyeblikkene.
Få tilgang til flere bilder